Grub recovery error-unknown filesystem

0 häält
589 vaatamist
Tere! Mure siis Grub erroriga, ei tunnne midagi ära. Eelnevalt tegin uuendust, uuenduse lõpus viskas errori, et installimisega on jama ja mingi hetke pärast viskas ekraani mustaks, uuesti bootides jõudis ainult sinna, et Grubi Recovery ei tunne failisüsteemi ära. Proovisin käske -ls. ja partitsioone leida aga ei miskit, Proovisin ka USB pulgalt miskit GRUB2 recovery asjandust aga tema ka ei leidnud mida vaja oli. Tegemist on ubuntu 18.04(vist) STL. Googeldades jõudsin sinna maani, et tõmbasin netist viimase ubuntu 20midagi alla ja panin USB peale ja proovisin boot-repairi installida, sain installitud aga ainuke mis ma sain välja võluda oli boot-report ( https://paste.ubuntu.com/p/mYgPrz9KYB/ ).

Et asjalood lihtsad ei oleks siis oleks vaja kindlasti info kompuutris alles hoida, abikaasa diplomitöö on seal. Muidu võiks värskelt üle lasta aga infot oleks vaja säilitada või kätte saada. Install ei andnud ka seda nö reinstall varianti kus failid ja andmed säilitab.

arvuti on vana Dell Latidude E6410 (7-8a vana)

 

Kuidas nüüd edasi minna?
küsitud 18. märts 2021 kategoorias Algaja küsib - sihukelugu (0 punkti)

1 vastus

0 häält
vastatud 18. märts 2021 - overflow (0 punkti)
Tere!

Aitäh! tegin nagu kästud. Kõik tundus sujuvat. ühtegi errorit ja veateadet ei tulnud. uuesti bootides jõuan TTY mustale lehele. Kas võib olla, et ubuntu-desktopi failid on kahju saanud ja eo tunne ära et desktop olemas on? ma ennem jõudsin ka sinna kuid siis käsud ei toiminud, proovin veel.
Must leht ei ole iseenesest halb. Kas sa sisse saad logida, kas sa oma faile näed?
Tere! Sain eila õhta ühe teadjamehega kokku. Mina ei saanud failidele ligi aga tema sai. failid olid kenasti alles aga terve op süsteem oli pihta saanud ja tundus mõistlik info varundada ning puhas install teha. Failid saime lõpuks nii kätte, et USB pulga pealt bootisime üles, valisime selle proovi ubuntut ning haakisime kõvaketta sinna taha ja kopeerisime info välisele kettale. Oli muresi lubadega aga teadjamees sai neist kõrvale ning saime kogu sisu kätte, tegime puhta installi ja info tagasi. Nagu poleks käinudki. Üks asi mis välja tuli, et kõvaketas ei suutnud alati infot lugeda kettalt, selle kohta oli väljamaine termin ka aga unustasin ära. Ning ketas tahtsi ennast kaitsta ja viskas ennast read only modesse ning see oli ka arvatavasti põhjus miks uuendamise lõpus pange pani kui oli vaja uuendusi installida. Hetkel toimib nagu kulda aga arukas oleks uus kõvaketas panna ja siis oleks vast julgem toimetada. Tänan asjaosalisi.
Kui su kõvaketas hakkab otsi andma, siis tuleb kiiresti toimetada. Hea kui sellise hoiatuse saad. On üsna tõenäoline selline stsenaarium, et ühel päeval lülitad arvuti sisse - ning enam seda ketast sa ei näe ja sealt andmeid kätte ei saa.
Täpselt nii võib juhtuda ja võtan meetmed kasutusele, selle hoiatuse eest olen tänulik kompuutrile. Selleks korraks võib teema lukku panna. Kummardan ja teen kraapsu.
Öeldakse, et arvuti kasutuajaid on kahte liiki. Need kes teeved varukoopiaid ja need kes pole iialgi kõvaketta hävingut üle elanud. Pea meeles, iga kõvaketas, uus või vana, võib surra iga hetk. ;)
...