Mis kiirklahvidega saab Eesti jutumärke Ubuntus?

0 häält
594 vaatamist
Mäletan, et Windowsi alt sai Alt+0132 ja Alt+0147 aga, mis klahvikombinatsioonid Ubuntus kasutusel on?
küsitud 28. okt 2022 kategoorias Algaja küsib - Bushido (0 punkti)

1 vastus

0 häält
Mul on US klaviatuur ja valik oli Estonian with US letter.  Ja Inglise (US) lisaks. Lihtsalt alt nurgast valin, mis keelt kasutan. Mingeid märke mul vaja sisse toksida ei ole. Ka windowsi peal on mul kaks riigilippu nurgas.

Klaviatuuri seadetest panin paika.
vastatud 30. okt 2022 - 643 (0 punkti)
"Estonian with US letter" ehk "Estonian (US)" kaudu ei saa eesti grammatika jutumärke klahvikombinatsioonidega Alt+0132 ja Alt+0147 :(
Ma vist ei saa aru, miks on vaja sellist klahvikombinatsiooni kui klaviatuuril on märgid olemas. US ja Eesti klaviatuuril on lihtsalt eri kohtades. Eesti klaviatuuril  Alt Gr vajutades 2-le on @ ja shiftile vajutades "    On ka märgitabel olemas, seal on üksikasjad, näiteks gnome oma: https://ibb.co/W2z0D5W  Ehk keegi teine oskab sind aidata. Missugused need soome grammatika jutumärgid on?
Kas märgitabelis olemas eesti grammatika jutumärgid? Mis klahvikombinatsioonidega saab eesti jutumärke? @-i ja " tean isegi aga need inglise grammatika omad.
„Sa siiski tead”. Ma leidsin praegu saksa klaviatuuril (German)  AltGr ja v on alumine ja AltGr ja  n on ülemine” jutumärk.  Tegelikult see on saksa jutumärk.  „ ” - kopeerida saab, siis peab kusagil olemas olema.
Debianis eesti klaviatuuripaigutusega toimivad samad saksa kombinatsioonid AltGr+v ja AltGr+b: „”.
Aitäh! AltGr+b on üks vajalikest. AltGr+v on vaid teine ülemine jutumärk aga eesti keeles algavad jutumärgid alt. Mis on lause alguses kasutatavate alumiste jutumärkide kombinatsioon?
Mul ei toimi  AltGr ja n aga aitäh AltGr ja v-i eest.
...