Ei saa vastata postitustele ega teha uusi postitusi pingviin.org'is enam.

0 häält
915 vaatamist

pingviin.org'i avalehel on teade, et kirjutada spott'ile kuid ka 10 päeva jooksul pole vastust ega lahendust tulnud sealt. Kiri sai saadetud 8.juulil 2021. See viga ilmneb vestlusele postitades kui ka uusi postitusi teha üritades. Seni ei ole enam kuskile foorumis vastuseid postitada saanud ega ka uusi postitusi teha. Veebilehitsejaks Chromium 91.0.4472.114 ja testitud ka Firefox 90.0 - mõlemaga sama probleem. Saan aru, et suvepuhkuste aeg, kuid ehk siiski keegi tegeleb? Suvel on tihti ka inimestel rohkem aega tegeleda asjadega, millega muidu aega napib. Muuhulgas ka vabavaraga tegeletakse suvel rohkem, vähemalt mõnede poolt.

Paistab, et see viga ilmnenud juba 10.juunil 2021 - https://pingviin.org/fpost87279.html#87279

Siin ekraanipilt veast:

yldine-viga-pingviin-org-postitamisel

küsitud 18. juuli 2021 kategoorias Varia - zeroconf (11 punkti)
muudetud 18. juuli 2021 - zeroconf
HV foorumis kirjutati sellest juba mai kuus.
22.05.2021 19:12
Pingviinifoorum jälle hapuks läinud?
phpBB : Critical Error

2 vastust

+1 hääl
Mul sama viga, lisaks kui sisselogida nii, et meelde jätaks, siis phpBB critical error. Ei sõltu brauserist ega ka opsüsteemist. Sai ka juba kauaaega tagasi kirjutatud, vaikus. Viga ilmnes juba varem, kui 10. juuni.
vastatud 19. juuli 2021 - tonks (1 punkt)
0 häält
Olen teadlik sellest probleemist, kuid kahjuks pole mul enam mingit ligipääsu pingviini failidele või andmebaasile. Olen vastavad mured kõik Sandrile edastanud.

Võibolla on need märgid sellest, et kas vahetada Pingviini phpBB ikka lõpuks uusima vastu välja - ja jääbki ainult foorum. Või panna asi üldse lõpuks seisma :(
avatar vastatud 21. juuli 2021 - spott (11 punkti)
Ei, kulla Spott, ära Pingviini Veebi küll kinni pane. Siit olen minagi abi saanud ja saavad paljud teisedki. Püüan ise ka abiks olla, niipalju kui oskan.
Kuidas tõrked foorumis on seotud vajadusega seisma panna? Vabavara kogukonna foorum peaks olemas olema kuniks vabavara kasutatakse. Ilmselgelt vabavara ega selle kasutamine ei kao kuskile. Pigem on need tõrked seotud vananenud tarkvaraga.

Kuid foorumi tarkvara peaks igal juhul uuendatud olema. Ka RIA ütleb, et vananenud tarkvara kasutamine on ohtlik. KV tarkvara paistab eraldi olema, samuti wiki on eraldi. Minu meelest on foorum põhiline, KV ja wiki on peale foorumi ka kindlasti olulised. Mingid avalehe kellad-viled ilmselt pole väga olulised ja selle tõttu foorumitarkvara vana versiooni hoida ei ole põhjendatud ega kaalu üles riske, mis vananenud tarkvarast tulenevad.
Kas siis Sander üldse ei reageeri? Võiks kasvõi ligipääsud anda.
Võimalik, et suvel hetkel kuskile ära läinud. Probleemid hakkasid siis, kui V6sa serverist tõstesti nagu näha Sandri serverisse portaal.
Nüüd võiks jälle toimida. Sander midagi parandas ja sain ipv6 tagant igatahes postitada.
Probleemid tekkisid kui uuendasin andmebaasi mootorit ja tundub, et IPv6 aadresside pealt tulles tekivad probleemid, sest mingid andmebaasi väljad konverteeriti mootori uuenduse käigus selliseks, et phpBB IP räsindus ei mahu sinna enam ära. Kuna ma ise veel IPv6 aadressi testimiseks ei oma, siis on pisut keeruline kõik probleemid kohe ära lahendada. Õnneks tuli Imre testimisega appi ja vähemalt mingid konarused said kõrvaldatud, aga neid on päris kindlasti veel.

Ajanappus on tingitud pere juurdekasvust ja ka piisavast töökoormusest, hobitegevusteks jääb hetkel paraku natuke vähe aega.
Nüüd vist jah foorumisse postitamine toimib, vähemalt eelvaadet näitab, varem andis errori, samas kui sisselogimisel jäta meelde kastikesse linnuke panna, annab errori.
Linnukese panemine võiks ka nüüd korras olla.
Nüüd korras.
...