|
Autor |
Sõnum |
-IFFI-
Vana Pingviin
Vanus: 48
Postitused: 1411
Distributsioon: Linux MX
|
|
Jama on järgmine, et läpaka oma ekraan on katki ja ühendasin nüüd läpaka eraldi ekraaniga TV monitoriga. Kuna see ekraan ei taha toetada minu läpaka ekraani resolutsiooni siis oleks vaja ära see muuta.
Läpakal oli/on miskine 1300x760 (midagi sinna kanti, täpselt ei mäleta) reso peal aga kasutusel olev ekraan toetab ainult 1024x763 (olib vist selline) resolutsiooni.
Live CD-ga saan asjale ligi küll kuigi seal on kah pilt suhteliselt lärakas, pool pildist kaob ära.
Kuidas oleks võimalik probleemi lahendada. Minu jaoks on see teema täiesti uus ja võõras, seega paluks mitte keeruliselt asja seletada.
|
|
|
|
|
|
|
|
mihkel
Vana Pingviin
Postitused: 1284
Distributsioon: Fedora/Centos
|
|
Proovi alguses xrandr-ga. Vaata /usr/share/doc/xorg/howto/use-xrandr.html
|
|
|
|
|
|
|
|
-IFFI-
Vana Pingviin
Vanus: 48
Postitused: 1411
Distributsioon: Linux MX
|
|
Tänks vastuse eest. Nagu ma aru saan pean asjale lähenema LiveCD-ga...ok liginesin asjale livecd-ga ja üritasin siis terminalis sisestada esmalt #cd /dev/sda6 see on siis see "/" probleemse juurikas....
Kahjuks vastuseks sain
ubuntu@ubuntu:~$ cd /dev/sda6
bash: cd: /dev/sda6: Not a directory
Ehk oleks võimalik saada veidi täpsemat juhendit kuna jebin sellise asjaga esimest korda...netist leitsin selle "xrandr" mõned how to-d saaks esmalt sinna /usr/share/doc/xorg/howto/use-xrandr.html ligi ehk siis saab juba ise vast kudagi edasi.
Läbi nautiluse proovides õhendada siis selline error;
Error mounting: mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda6,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so
Tundub, et sellele ketale vist enam ligi ei saa, ehk kasulikum asi üle kirjutada. Lasin öösel testimise mõttes keta nurgale linux mindi aj see toimib hetkel selle 1360x768 resoga täitsa korralikult.
|
|
|
|
|
|
|
|
sander85
Vana Pingviin
Vanus: 39
Postitused: 4359