Autor |
Sõnum |
ehhr
Vana Pingviin
Vanus: 37
Postitused: 506
Distributsioon: Ubuntu 8.10, Elementary OS(Ubuntu 12.04)
|
|
Üritan hetkel BitDefender'it ubuntule peale panna,et kas või huvi pärast näha,millised putukad minu xp ketast kunagi piinasid.Kuid siiani pole ma selgeks saanud kuidas programme ubuntul installida.
Hea oleks kui keegi seletaks maakeeles mulle ära kuidas seda kõige lihtsamalt teha.
|
|
|
|
|
|
|
|
DaStoned
Pingviini aktivist
Vanus: 43
Postitused: 392
Distributsioon: Debian
|
|
Programmide installeerimine näeb välja nii, et käivitad synapticu ja seal paned linnukese selle tarkvaratüki ette, mida soovid.
BitDefender on minu teada windowsi viirusetõrje ja seda ei saa linuxi all jooksutada. Kui on ka mingi linuxi versioon olemas, siis tuleb hoolega dokumente uurida - seal on ehk kirjas midagi. Üldiselt ei ole kommertstarkvara paigaldamine linuxis kuigi sujuv tegevus.
|
|
|
|
_________________ When the shit hits the fan, keep your mouth shut!
|
|
|
|
ehhr
Vana Pingviin
|
|
Leitsin www.kde-apps.org lehel tuulates sellise lingi http://www.archipel-software.com/english.php
Muidugi meenus mulle hetk tagasi,et kasutan ju ubuntut mitte kubuntut ning olgugi,et tõmdasin deb varjandina selle programmi pole ma kindel kas see minu ubuntul töötab!?
Neid linnukesi oskasin ma juba varem teha,aga minu mäletamist mõõda tuli netist oma tõmmatud programme kuidagi teisiti installeerida.või olen valesti aru saanud?
Ja kas on mingi kindel kataloog kuhu netist tiritud programmid paigutama pean?
|
|
|
|
|
|
|
|
spott
Admin
Vanus: 43
Postitused: 8857
Distributsioon: Ubuntu
|
|
netist tõmmatud deb paketti puhul Ubuntus - sisened Terminalis kataloogi, kuhu selle tõmbasid ja annad käsu:
sudo dpkg -i paketinimi.deb
|
|
|
|
_________________ Tellige endale sünnipäevaks, sõbrapäevaks või muuks tähtpäevaks kingitus: Kingitused internetist - NetiKink.eu
|
|
|
|
TT
Pingviini aktivist
Vanus: 65
Postitused: 141
Distributsioon: Archlinux/Kubuntu
|
|
ehhr kirjutas: | Leitsin www.kde-apps.org lehel tuulates sellise lingi http://www.archipel-software.com/english.php
Muidugi meenus mulle hetk tagasi,et kasutan ju ubuntut mitte kubuntut ning olgugi,et tõmdasin deb varjandina selle programmi pole ma kindel kas see minu ubuntul töötab!?
Neid linnukesi oskasin ma juba varem teha,aga minu mäletamist mõõda tuli netist oma tõmmatud programme kuidagi teisiti installeerida.või olen valesti aru saanud?
Ja kas on mingi kindel kataloog kuhu netist tiritud programmid paigutama pean? |
Tsitaat: | Neid linnukesi oskasin ma juba varem teha,aga minu mäletamist mõõda tuli netist oma tõmmatud programme kuidagi teisiti installeerida.või olen valesti aru saanud?
Ja kas on mingi kindel kataloog kuhu netist tiritud programmid paigutama pean? |
Kindlat kataloogi minu teada küll pole. Aga pea meeles, kuhu sa selle salvestasid. Näiteks kui allatõmmatud pakett on kataloogis '/home/kasutajanimi/arvuti' siis saad teda paigaldada käsuga 'sudo dpkg -i /home/kasutajanimi/arvuti/paketinimi'. Kui tuleb veateade lahendamata sõltuvuste kohta, aitab üldjuhul kui anda seejärel käsk 'sudo apt-get -f install'.
|
|
|
|
|
|
|
|
ehhr
Vana Pingviin
|
|
.deb pakette saab tegelikult pakettile peale klikkides ka paigaldada nagu aru olen saanud.Aga kuidas täpsemalt paigaldada näiteks programmi mis tuleb kokkupakitud failina ning mis lahti pakkides koosneb erinevatest failides ning kaustadest(ehk siis ei ole .deb pakett)?
|
|
|
|
|
|
|
|
mihkel
Vana Pingviin
Postitused: 1284
Distributsioon: Fedora/Centos