|
Autor |
Sõnum |
akbgf
Vana Pingviin
Postitused: 763
Distributsioon: OpenSUSE, Ubuntu
|
|
2. septembril sai SUSE 25 aastaseks. See on üks pikaealisemaid Linuxi distributsioone. Firma lõid 1992. aastal kolm saksa tudengit ja üks tarkvarainsener. Algne nimi oli saksakeelne lühend sõnadest 'Software und System-Entwicklung' - S.u.S.E, hiljem teisenes nimi: SuSE ja SUSE. Praegu on SUSE kõrval openSUSE, mida hoiavad käigus britid. Minu PC-sse jõudis SUSE aastal 1996 (registreeritud Linuxikasutaja #49xxx), siis oli see Linux-1.2.13, pakihalduriks YAST nagu praegugi, aknahalduriks FVWM - kasutan seda seniajani. OS-iga põikasin vahepeal RedHati ja LFS-i, aga olen juba aastaid tagasi openSUSE juures. Sülearvutis on Ubuntu ID-kaardi pärast, kuigi sain ID-kaardi käima ka SUSE-Leap-is - see on praegune openSUSE.
|
|
|
|
|
|
|
|
thth
Uus kasutaja
Vanus: 70
Postitused: 8
Distributsioon: Lubuntu 16.04 ja Open SUSE 13.2
|
|
Kas Opon SUSE 13.2-le on kusagil ID kaardi tugi. Kuna masin on 32 bitine, siis uuemat vist ei saa peale sättida.
|
|
|
|
|
|
|
|
akbgf
Vana Pingviin
Postitused: 763
Distributsioon: OpenSUSE, Ubuntu
|
|
thth kirjutas: | Kas Opon SUSE 13.2-le on kusagil ID kaardi tugi. Kuna masin on 32 bitine, siis uuemat vist ei saa peale sättida. |
Päris valmiskujul vist ei leia. Mul käis omal ajal RIA pakutud SUSE-12 versioon ka SUSE-13-s, aga kui vist 2016 uue ID-kaardi sain, siis pidin uuendama.
Mihkel õpetas siin 2014, et ise kompileerides on järjekord:
esteidcerts
libdigidoc
libdigidocpp
qdigidoc
qesteidutil
firefox-esteidpkcs11loader
firefox-esteid-plugin
estonianidcard (see on meta-pakk kõige vajaliku paigaldamiseks)
https://software.opensuse.org/package all valides otsingu saab näha, mis neist pakkidest millisele SUSE versioonile valmiskujul olemas on.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|