Portaal Portaal Pingviini veeb foorumi pealeht
  Viki  |  IRC  |  Otsing  |  Küsimused ja vastused  |  Profiil  |  Privaatsõnumite vaatamiseks logi sisse  | Logi sisse või Registreeru
<empty>
Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat

Postita uus teemaVasta teemale
Autor Sõnum
-IFFI-
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 43
Liitunud: 25.06.2005
Postitused: 1393
Asukoht: Lappeenranta-Turku
Distributsioon: Debian - MX Linux
finland.gif
postituspostitatud: 28.03.2015, 18:19  postituse pealkiri:  Linux Mint ei käivitu enam logost kaugemale  

Räägin/kirjutan teise inimese eest. Nimelt sain kõne kus kurdeti, et Linux Mint ei lähe enam käima.
Kirjeldus järgmine;
Laseb masina käima siis näeb seda CLI pilti ja pärast ka GRUB menüüd ning siis ilmub ette Linux Mint roheline logo ja edasi ei kuhugi.
Eile jätis masina seisma nagu kord ja kohus nagu ikka peab.

Lasin proovida, et võtaks tagant ära aku ja toite kaabli ja nii seisis masin mitmeid tunde aga tulemus sama. Siis soovitasin vajutada ka ESC nupukest kui see pilt ette tuleb, et ehk näeb siis mingeid kirjeid kuhu toppama jääb aga ei midagi. Ilmselt vaja pressida mingit muud nuppu.

Arvutiks Lenovo B590


natsa
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 74
Liitunud: 25.03.2009
Postitused: 537
Asukoht: Kärdla
Distributsioon: LMDE-2 Mate 64-bit
estonia.gif
postituspostitatud: 29.03.2015, 10:47  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Sama siin. Ainult liikus edasi kuni musta ekraanini.

Ctrl+Alt+F1 andis ette käsurea ja sain sisse logida.

startx käsu peale sain teada, et xserver on kutu.

MC abil kopeerisin seadete ja järjehoidjate säilitamiseks Avalik kataloogi /.config/google-chrome ja /.mozilla

Seejärel kustutasin kõik peidetud seadefailid ja -kataloogid.

Õnneks oli failinimekiri varundatud ja taasinstall läks valutult.

update-grub ikkagi ei tööta.

_________________
Kõige parem asi on töötav asi.

Paul777

Pingviini kasutaja
Pingviini kasutaja


Vanus: 73
Liitunud: 31.12.2007
Postitused: 96
Asukoht: Tartu linn
Distributsioon: beetad,alfad,distrod
estonia.gif
postituspostitatud: 29.03.2015, 11:13  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Sama siin.Aeg-ajalt ikka tekib jama.Endal jookseb 120GB SSD kettal 3 linuxilist.Sassi läheb teinekord graafika draiverite proovimisel aga ma lasen kohe uue installiga üle. Smile


-IFFI-
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 43
Liitunud: 25.06.2005
Postitused: 1393
Asukoht: Lappeenranta-Turku
Distributsioon: Debian - MX Linux
finland.gif
postituspostitatud: 29.03.2015, 15:28  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Et siis võin järeldada teie jutust, et masin vajab reinstalli??? Ilma ei saa kuidagi asja korda? Paha on asja juures see, et masin on eestis ja ise olen soomes, masinat kasutab mul ema...eks see paras ajakulu saab jälle siis olema kunis postiga seda liigutada Smile

Et ei ole see palju kiidetud linux mint siis sugugi hää, tuleb ilmselt ikka tagasi kolida masin siis tava ubuntule...ei kõlba need arendused või leiutised või kuidas iganes neid nimetada ikka mitte kuhugi Sad aga see selleks, see aint minu arvamus.


natsa
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 74
Liitunud: 25.03.2009
Postitused: 537
Asukoht: Kärdla
Distributsioon: LMDE-2 Mate 64-bit
estonia.gif
postituspostitatud: 29.03.2015, 17:33  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

-IFFI- kirjutas:
Et siis võin järeldada teie jutust, et masin vajab reinstalli??? Ilma ei saa kuidagi asja korda? Paha on asja juures see, et masin on eestis ja ise olen soomes, masinat kasutab mul ema...eks see paras ajakulu saab jälle siis olema kunis postiga seda liigutada Smile

Et ei ole see palju kiidetud linux mint siis sugugi hää, tuleb ilmselt ikka tagasi kolida masin siis tava ubuntule...ei kõlba need arendused või leiutised või kuidas iganes neid nimetada ikka mitte kuhugi Sad aga see selleks, see aint minu arvamus.


Rebeccaga (Linux Mint 17.1)tekkisid jamad jah, samas LMDE 201503 beeta tiksub ilusti.

_________________
Kõige parem asi on töötav asi.



Viimati muutis natsa 30.03.2015, 13:14; muudetud 1 kord
Sander
Vana Pingviin
Vana Pingviin



Liitunud: 14.10.2007
Postitused: 615


estonia.gif
postituspostitatud: 29.03.2015, 19:28  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

-IFFI- kirjutas:
Et ei ole see palju kiidetud linux mint siis sugugi hää, tuleb ilmselt ikka tagasi kolida masin siis tava ubuntule...ei kõlba need arendused või leiutised või kuidas iganes neid nimetada ikka mitte kuhugi Sad aga see selleks, see aint minu arvamus.

Õige järeldus, minulgi tuli Linux Mint 17.1-ga igasugu anomaaliaid, nii et võtsin peamise süsteemina jälle Ubuntu kasutusele


erku
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 50
Liitunud: 12.09.2008
Postitused: 549
Asukoht: Tallinn, Järvamaa
Distributsioon: Mint/Debian _32bit
estonia.gif
postituspostitatud: 01.04.2015, 08:16  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Sama siin.. igasugu anomaaliaid oli nii 17 kui 17.1
Aga, mul baasarvutis ikka veel MInt 9_32bit; rakendustarkvara koos uuendustega saab endiselt edukalt kasutada, asi töötab ja brauseriuuendus tagab netiliikluse.

_________________
Mõttetera: Kui tarkvara ei meeldi või ei sobi, tuleb valida teine tarkvara.

mahfiaz
Pingviini aktivist
Pingviini aktivist



Liitunud: 19.10.2007
Postitused: 147


blank.gif
postituspostitatud: 02.04.2015, 08:37  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Ma olen sarnaselt natsa-ga seni olnud LMDE peal, hetkel ei tea ühtegi anomaaliat.


smuggle
Pingviini aktivist
Pingviini aktivist


Vanus: 59
Liitunud: 16.12.2010
Postitused: 112

Distributsioon: Mint 18-3 Cinnamon
estonia.gif
postituspostitatud: 02.04.2015, 09:13  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Minu ja mu paljude tuttavate arvutites Mint 17-1 Cinnamon. Siiani pole hädakisa keegi tõstnud. Kas on ka jaole saanud, milles probleem?


-IFFI-
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 43
Liitunud: 25.06.2005
Postitused: 1393
Asukoht: Lappeenranta-Turku
Distributsioon: Debian - MX Linux
finland.gif
postituspostitatud: 20.04.2015, 22:14  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Sain lõpuks siis masina enese valdusesse ning tuleb tõdeda, et tegemist on ilmselgelt vist riistvaralise probleemiga.

Nimelt kui lülitan masina sisse siis see töötab umbes 20 sekundit ning siis lülitab ennast välja täiesti.
Proovisin teha MEMtesti, minna BIOS-i, Käivitasin Recoveri Mode aga nende kõigiga töötab masin ainult miski 20 sekundit ja lülitub välja.
Ennem välja lülitumist võtab ventikas päris korralikud pöörded ülesse (kuuleb kenasti ventika suhisemist) ...umbes 5 sekundit kestab see ja siis lülitub välja.

Kas miski kuumeneb üle või milles võiks olla antud probleem. Ilmselge on see, et masina raudvaras on nüüd siis viga. Täpselt enam ei mäleta kas on veel garantiid järgi või ei. Kas oskab keegi "kohvi paksu" pealt ennustada mis võiks probleemiks olla ja kas tasubgi seda remontida.
Tegemist on LENOVO B-590 loomaga ning soetatud Klikist mingine aeg.

Peaks olema tegemist analoogse loomaga https://www.klick.ee/lenovo-b590-5865.html


erku
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 50
Liitunud: 12.09.2008
Postitused: 549
Asukoht: Tallinn, Järvamaa
Distributsioon: Mint/Debian _32bit
estonia.gif
postituspostitatud: 21.04.2015, 21:45  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Lenovod on ehitatud nö "omas mullis", nagu vanasti IBM-id olid.
Mitte ühtegi jubinat pole USB augus kui käivitad (miski raadiohiire pulk vms) ja kõik mälukaardipesa avad on tühjad kui käivitad, DVD sahtlis pole plaati? Kui pole, siis Biose pilt peaks igaljuhul ees seisma ma arvan.
Aku on järgi, akulaadija juhtme järgi-panek paneb mõne kontrolltule põlema? Kas ainult aku pealt (ilma laadijata) käima läheb?
Mina teda prügikasti ei topiks (märk peal keelab visata ka Laughing ), ma tiriks ta lahti ja vaataks mis päästa annab (teist venti prooviks, võtaks prose maha ja paneks uuesti, uus pasta, teisi mälusi prooviks jne).
Huvitav, kui tal enam Winni peal pole, siis millise emotsiooni kutsub esile Recovery pisikese nupu pressimine, mis asub küljel; või äkki oligi asi selles nupu kogemata vajutamises?

Lihtsalt teabeks:
Viimastel aegadel on hakanud levima sülearvutite suretamine. Skeem on imelihtne; enamus OP-süsteeme panevad kaane sulgemisel vaikimisi unereziimi, mitte ei lülita välja. Inimene töötab arvutiga, aeg hiline, aku ka saab tühjaks, lüüakse kaan kinni ja jokk; masinal on sees "voolud peal", toitub liitiumaku pealt kuniks voolu jätkub või jookseb täitsa kokku. Nüüd kui sellist käivitada, läheb see reeglina käima, aga vahel ütleb et aku on kutu ja akut enam omaks ei võta (tulenevalt liitiumaku eripärast, mitte et ta tegelikkuses riknenud oleks), halvimal juhul ei võta arvuti ka pilti ette; muud võimalused jäävad sinna kahe äärmuse vahele.
(NB: ärge üritage ise liitiumakut käsitsi taas-laadida, kui pole teadmisi liitiumi kohta ja vastavaid seadmeid).

_________________
Mõttetera: Kui tarkvara ei meeldi või ei sobi, tuleb valida teine tarkvara.

-IFFI-
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 43
Liitunud: 25.06.2005
Postitused: 1393
Asukoht: Lappeenranta-Turku
Distributsioon: Debian - MX Linux
finland.gif
postituspostitatud: 22.04.2015, 04:58  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Suured tänud antud vihjete eest.

Hakkasin siis uurima ja proovima. Kus juures ei jäänud ka BIOS pilt ette. Oleks huvitav igaksjuhuks teada kus asub see Windows Recovery nupuke küljepeal? Seda ma ei leidnud!

Aga probleem on siis ilmselt akus. Võtsin aku tagant ära ja masin töötab nagu poleks midagi juhtunud! Tuleb hakata otsima siis nüüd ilmselt uut akut või siis on probleem masinas ikkagi???


erku
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 50
Liitunud: 12.09.2008
Postitused: 549
Asukoht: Tallinn, Järvamaa
Distributsioon: Mint/Debian _32bit
estonia.gif
postituspostitatud: 22.04.2015, 07:55  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Hakkas ennast ka huvitama, et kus tal siis on ja.. lk.16; peal pool siis, toitenupu kõrval. Link:Manual
Arvatavalt/loodetavasti siis akus jah (halvimal juhul ka emaplaadil olevas toites). Teise samasuguse korras akuga proovides saaks kohe selgeks.

Alustuseks pane aku külge ja ühenda seejärel toiteadapter järgi (ära arvutit käima lülita) ja jälgi mis toimub. Kui tuli hakkab vilkuma, tähendab ta näeb akut ja üritab seda laadida, kui tuli peatselt kustub ja jääbki kustu siis on teine teema. Kui tuli vilgub- järelikult/arvatavalt laeb- las siis laeb nii 2-3 tundi, ennem kui midagi üritama hakkad (täitsa tühja aku laadimine on suur koormus arvuti emaplaadi toite-elemendile ja ka aku sees olevatele toite elementidele; hea kui arvuti on algselt jahe või ka jahedamas kohas).
Akutule kohta on manualis lk 21.
Anna teada kas üldse laeb või ei.. kas üritab laadida või ei üritagi?

_________________
Mõttetera: Kui tarkvara ei meeldi või ei sobi, tuleb valida teine tarkvara.

-IFFI-
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 43
Liitunud: 25.06.2005
Postitused: 1393
Asukoht: Lappeenranta-Turku
Distributsioon: Debian - MX Linux
finland.gif
postituspostitatud: 23.04.2015, 05:09  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Nonii, lõpuks saime siis kahe peale tõele jälile. Kogu probleem seisnesgi selles, et arvuti aku oli täiesti tühi ja nii nagu sa väitsid siis samaaegne laadimine ja arvuti käivitamine on tohutu koormus.
Sellest siis oli ka tingitud see lühiajaline 20 sek pildi ette kuvamine ja pärast välja lülitamine.

Sai siis testidtud nii ja naa nin masin töötab nüüd rõõmsalt ja kenasti kauga ja ilma akuta. Smile

Sain ka ise nüüd veidi targemaks ja oskab järgmine kord vaadata ja uurida olukorda teisiti mitte lasta saata arvuti üle lombi siia Razz Razz Razz

Igaljuhul suurimad tänud kaasamõtlemast ja ideede ning mõtteterade jagamisest. Loodan, et sellest infost ka tulevikus kellegile kasu.
Peaks teema pealkirja kuidagi üldisemaks ja konkreetsemaks muutma, et teistelgi samamurega otsijatel oleks seda infot lihtne leida. Miline võiks olla hea pealkiri??? a'la "Linux ei käivitu ....???" Smile


Näita (aja järgi):      
Postita uus teemaVasta teemale


Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001/7 phpBB Group