Autor |
Sõnum |
andri
Uus kasutaja
Postitused: 3
|
|
Tunnen huvi, kas ja kui laialt on Perl kasutuses Eestis? Kas on arendajaid või ettevõtteid, kelle juurutada on Perlil põhinev tarkvara? Milline on Perli levik eesti süsteemiadministraatorite seas igapäevatöö lihtsustamiseks?
Leides, et Tartu.pm (Perl Mongers) grupp enam ei tegutse, seadsin mõni kuu tagasi üles Tallinn.pm[1] postiloendi. Sihiks ühendada Perli kasutajaskond Eestis.
1: http://mail.pm.org/mailman/listinfo/tallinn-pm
|
|
|
|
|
|
|
|
imapi
Vana Pingviin
Vanus: 44
Postitused: 567
Distributsioon: Mageia Cauldron
|
|
Olen natukene perli kirjutanud failisüsteemi skriptimise jaoks aga enamjaolt kasuntan siiski bash -i. Ma ei kujuta ette, kus ma peaks perli kasutama. Weebis on jällegi etem minujaoks PHP ... nii, et võib olla ma nüüd teen kellegile liiga aga pikemas perspektiivis surev keel minumeelest. Jah mandriva MMC (keskmoodul) on kirjutatud perlis aga siiski. Tänapäeval on palju effektiivsemaid viise kirjutada rakendusi.
|
|
|
|
|
|
|
|
laurivosandi
Moderaator
Vanus: 36
Postitused: 647
Distributsioon: Estobuntu, Debian
|
|
Pole Perli kasutanud, kuid arvan et Python on juba üle võtnud selle koha mida enne täitis Perl. Ise olen suur Pythoni fänn, igasugused skriptimised teen Pythonis kuna see on mugav.
|
|
|
|
|
|
|
|
wk
Vana Pingviin
Postitused: 1133
Distributsioon: Debian, Kubuntu
|
|
Olen Perli kasutanud üle 10 aastat. Põhiliselt kirjutan selles veebi, aga ka kõik adminivahendid on Perlis. Eestis valitseb PHP üle kõige, pole hostingut, mis toetaks Perli (modperlina), seepärast tundub Perlis veebiarendamine üsna keeruline.
Perli suurim vajakajääk on see, et kuigi selle jaoks on olemas meeletu hulk mooduleid, pole nende baasil ometi kokku liidetud ühtki suurt kasutajakeskkonna programmi.
Eestist eriti tuge ei saa, seepärast kasutan PerlMonksi.
|
|
|
|
_________________ Kõike hääd,
WK
|
|
|
|
andri
Uus kasutaja
Postitused: 3
|
|
Väldin kommenteerimist keelte eelistuste osas. Rohkem ootan Eesti Perli kasutajaid Tallinn.pm'i ühiseks suhtluseks.
wk kirjutas: | Eestist eriti tuge ei saa, seepärast kasutan PerlMonksi. |
Olen märganud Su küsimusi SOPWis. Saatsin Sulle seal ka private message'i, ilmselt pole see kohale jõudnud.
|
|
|
|
|
|
|
|
wk
Vana Pingviin
Postitused: 1133
Distributsioon: Debian, Kubuntu
|
|
andri kirjutas: | Olen märganud Su küsimusi SOPWis. Saatsin Sulle seal ka private message'i, ilmselt pole see kohale jõudnud. | Sääl see jama, et olen kogemata 2 kasutajat tekitanud ja peamiselt pole mitte wk vaid wanradt. Seepärast polnud Su sõnumit märganud ka.
|
|
|
|
_________________ Kõike hääd,
WK
|
|
|
|
imre
Vana Pingviin
Postitused: 2648
Distributsioon: Ubuntu
|
|
Täitsa huvitav asi see Perl.
Proovisin siis midagi tarviliku teha.
Telneti kaudu sisse logida ruuterisse > koguda andmeid > edastada need viisakalt HTML kujul.
Täitsa toimis asi
|
|
|
|
_________________ Enne teema püstitamist kasutage OTSINGUT
Küsi targalt: Infot siit!
Kui aru ei saa, siis küsi.
|
|
|
|