Portaal Portaal Pingviini veeb foorumi pealeht
  Viki  |  IRC  |  Otsing  |  Küsimused ja vastused  |  Profiil  |  Privaatsõnumite vaatamiseks logi sisse  | Logi sisse või Registreeru
<empty>
Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat

Postita uus teemaVasta teemale
Autor Sõnum
lrz
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 21.05.2008
Postitused: 8
Asukoht: Tallinn

estonia.gif
postituspostitatud: 21.05.2008, 23:18  postituse pealkiri:  squirrelmail  

Tere!

Mul on probleem squirrelmail-iga. OS on debian. Installitud dovecot, postfix, squirrelmail.

Meilid liiguvad. Kasutades outlooki, saan ilusti meilid POP3s-i pidi alla ja ka smtp toimib. Katsetan http://myserver/squirrelmail/configtest.php lehte ja see annab mulle tulemuse, et kõik töötab korralikult.

Kui aga lähen http://myserver/squirrelmail/ lehele siis saan umbes 20sek pärast "cannot display web page" teate.

Olen uurinud mitmelt poolt ja proovinud mitmeid asju paika seada kuid tulemus on null.

Kas on äkki siin keegi kes oskaks aidata või vähemalt pakkuda milles võib olla probleem?

Suured tänud juba ette.


illukas
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 39
Liitunud: 24.10.2006
Postitused: 2036


norway.gif
postituspostitatud: 22.05.2008, 07:39  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

apache logi aitab sulle kaasa, ega sul ei ole lubatud ssl tugi ja certi pole?

_________________
https://www.inlink.ee

lrz
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 21.05.2008
Postitused: 8
Asukoht: Tallinn

estonia.gif
postituspostitatud: 22.05.2008, 08:13  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

illukas kirjutas:
apache logi aitab sulle kaasa, ega sul ei ole lubatud ssl tugi ja certi pole?


on ssl tugi ja on cert ka. cert pole muidugi CA poolt kinnitatud, ehk siis tegu on nagu untrusted cert'iga aga ilmselt pole sellel mingit vahet kui suhtlus toimub masina enda piires - või ma eksin?

apache logist pole veel midagi välja lugenud, ei access logist ega ka error logist. kui püüan lehele http://myserver/squirrelmail/ minna, siis ei panda kumbagi logisse midagi kirja (vaatan loge ikka asukohast /var/log/apache2/* alt).


einar
Pingviini kasutaja
Pingviini kasutaja


Vanus: 46
Liitunud: 13.10.2006
Postitused: 40
Asukoht: Palivere

estonia.gif
postituspostitatud: 22.05.2008, 17:07  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

on see aadress ikka õige? minul näituseks on selline aadress http://www.domeeninimi.ee/webmail Smile ega sa squirrelmaili asemele midagi muud pole pistnud?


illukas
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 39
Liitunud: 24.10.2006
Postitused: 2036


norway.gif
postituspostitatud: 22.05.2008, 23:09  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

keera ikka esialgu sl maha ja ürita asi niisamutigi käima saada, pärast saad sa selle ssli alati juurde panna.

Apachel pane log level suuremaks

Alati hakka asja lihtsamast ülesse ehitama


wk
Vana Pingviin
Vana Pingviin



Liitunud: 24.10.2007
Postitused: 1133
Asukoht: Tallinn, vahel Vastseliina vald
Distributsioon: Debian, Kubuntu
estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 00:48  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Kas Sul Apache üldse käib ikka? Väga kahtlane, et error.logi midagi ei ilmu. Või oled Apache'i logimist liiga "usinalt" häälestanud?

_________________
Kõike hääd,
WK

lrz
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 21.05.2008
Postitused: 8
Asukoht: Tallinn

estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 08:45  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

einar kirjutas:
on see aadress ikka õige? minul näituseks on selline aadress http://www.domeeninimi.ee/webmail Smile ega sa squirrelmaili asemele midagi muud pole pistnud?


ei ole, sest configtest.php tuleb sellelt õigelt kohalt ehk et http://myserver/squirrelmail/src/configtest.php

kussjuures kui ma lähen http://myserver/squirrelmail siis on näha et toimub ilusti suunamine ../squirrelmail/src/login.php aadressile ning peale seda on umbes 20sek paus, millepeale ilmselt saadakse timeout vms ja kuvatakse default 404 error.

illukas kirjutas:
keera ikka esialgu sl maha ja ürita asi niisamutigi käima saada, pärast saad sa selle ssli alati juurde panna.
Apachel pane log level suuremaks
Alati hakka asja lihtsamast ülesse ehitama


proovin seda!

wk kirjutas:
Kas Sul Apache üldse käib ikka? Väga kahtlane, et error.logi midagi ei ilmu. Või oled Apache'i logimist liiga "usinalt" häälestanud?


Apache ikka käib Wink

Ilmselt on tõesti logimise level pisut liiga madal.


lrz
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 21.05.2008
Postitused: 8
Asukoht: Tallinn

estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 13:55  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Keerasin SSL'i kasutamise maha.

Tõstsin apache logi debug levelisse.

Abi ikka ei ole - mingit error ega access logi olulist ei tulnud. Seega saan eeldada, et viga võib olla kas squirrelmail'i enda systeemis või dovecot paneb kuidagi näkku.

20 sekundilise vea põhjuse sain ka teada. Nimelt blokkis mul tulemüür https liikluse kinni. Alguses lootsin et see ongi kogu kurja juur kuid ei. Nüüd toimib see asi samuti nagu enne, kuid 20 sek asemel tuleb veateade ette 1 sek jooksul. viga on "Unable to connect" mozilla puhul ja "Internet Explorer cannot display the webpage" IE puhul.

olen ypris nõutu hetkel


wk
Vana Pingviin
Vana Pingviin



Liitunud: 24.10.2007
Postitused: 1133
Asukoht: Tallinn, vahel Vastseliina vald
Distributsioon: Debian, Kubuntu
estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 15:47  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Tsitaat:
"Unable to connect"

See on Mozilla veateade, kui tal ei õnnestu serveriga ühendusse astuda. Ikka arvan, et Apache ei käi. Tee Apache'ile restart, selle kohta peab jõudma inf logisse. Kui Apache läheb käima, aga logisse midagi ei jõua, vaatad logisid valest kohast. Kui Apache ei lähe käima, ilmub logisse inf, miks ei lähe. Alati saad kontrollida serverist endast käsurealt, kas läks käima või mitte. Viisakal moel lynx-iga:
Kood:
lynx http://localhost
või hardcore moel
Kood:
telnet localhost 80
. Sa pole kordagi maininud, kas Apache'i stardilehe ikka oled ette saanud?

_________________
Kõike hääd,
WK

lrz
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 21.05.2008
Postitused: 8
Asukoht: Tallinn

estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 17:33  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

wk kirjutas:
Sa pole kordagi maininud, kas Apache'i stardilehe ikka oled ette saanud?


ära muretse - apache töötab nagu miilenki.... Smile
jookseb web ja kõik php/mysql lahendused ka ilusti.

selle tõestuseks peaks ilmselt olema olnud ka see, et ma mainisin kõige esimeses postis, et http://myserver/squirrelmail/src/configtest.php leht annab mulle ilusti kogu info.

hea küll... aitab sellest myserver asjast. paneme siis kõigile nähtavale oma domeeni nime ka Smile dev.ee on domeeniks. võid proovida - töötab kyll... iseasi kas ma ikka õigesti panin apache confi kirja et logimine oleks debug mode.

kirjutasin /etc/apache2/apache.conf faili rea
Kood:
LogLevel debug


apache restart andis error.log faili sellised read:

Kood:
PHP Warning:  mime_magic: type search/400\t\\\\input\t\ttext/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400\t\\\\section\ttext/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400\t\\\\setlength\ttext/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400\t\\\\documentstyle\ttext/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400\t\\\\chapter\ttext/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type search/400\t\\\\documentclass\ttext/x-tex invalid in Unknown on line 0
PHP Warning:  mime_magic: type regex\t\t[Cc]onstant[[:space:]]+[Ss]tory\ttext/x-inform invalid in Unknown on line 0
[Fri May 23 18:29:56 2008] [notice] Apache/2.2.8 (Debian) PHP/4.4.8-0.dotdeb.1 with Suhosin-Patch mod_perl/2.0.3 Perl/v5.8.8 configured -- resuming normal operations
[Fri May 23 18:29:56 2008] [info] Server built: Mar 14 2008 10:08:31
[Fri May 23 18:29:56 2008] [debug] prefork.c(1014): AcceptMutex: sysvsem (default: sysvsem)


sander85
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 34
Liitunud: 08.08.2005
Postitused: 4359
Asukoht: Tallinn (vahel ka Virtsu)
Distributsioon: Mageia, Debian, CentOS
estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 17:34  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

http://myserver/squirrelmail/src/configtest.php --- kui see url töötab, siis töötab ju apache ka Rolling Eyes

mina tahaks teada, et kas access_log'is on kirjas päring? tulemüüri logis pole kirjas, miks võiks järsku päringut piirata?

_________________
Image Image Image

lrz
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 21.05.2008
Postitused: 8
Asukoht: Tallinn

estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 17:43  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

sander85 kirjutas:

mina tahaks teada, et kas access_log'is on kirjas päring? tulemüüri logis pole kirjas, miks võiks järsku päringut piirata?


ei ole kumbagi kirjas... access logis pole päringut ja tulemüür ei piira.


sander85
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 34
Liitunud: 08.08.2005
Postitused: 4359
Asukoht: Tallinn (vahel ka Virtsu)
Distributsioon: Mageia, Debian, CentOS
estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 17:48  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Kood:
[sander@enduro cvs_tree]$ telnet dev.ee 80
Trying 194.204.49.164...
Connected to dev.ee (194.204.49.164).
Escape character is '^]'.
GET /squirrelmail HTTP/1.1
Host: dev.ee
User-agent: sander

HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Fri, 23 May 2008 15:46:52 GMT
Server: Apache/2.2.8 (Debian) PHP/4.4.8-0.dotdeb.1 with Suhosin-Patch mod_perl/2.0.3 Perl/v5.8.8
Location: http://dev.ee/squirrelmail/
Content-Length: 235
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>301 Moved Permanently</title>
</head><body>
<h1>Moved Permanently</h1>
<p>The document has moved <a href="http://dev.ee/squirrelmail/">here</a>.</p>
</body></html>
Connection closed by foreign host.


midagi kalast on sul seal ikkagi teoksil, miks või kuhu ta selle suunab? maha sureb igatahes see hetk..

-e-

peale mõningast nokkimist jõudsin ma selleni, et läbi mõne suunamise viitab see url sul lõpuks hoopis urlile https://dev.ee/squirrelmail/src/login.php?secure_login=yes ehk siis kasulik info on tõenäoliselt kirjas hoopis ssl logides

-E-

sul on ju https kinni keeratud üldse, see asi ei saagi nii õnnestuda..

_________________
Image Image Image

wk
Vana Pingviin
Vana Pingviin



Liitunud: 24.10.2007
Postitused: 1133
Asukoht: Tallinn, vahel Vastseliina vald
Distributsioon: Debian, Kubuntu
estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 18:02  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

See võib olla mingi rekursiivne suunamine, suunab pidevalt ümber iseendale. Miks ja kust, seda ma ei tea...

_________________
Kõike hääd,
WK

sander85
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 34
Liitunud: 08.08.2005
Postitused: 4359
Asukoht: Tallinn (vahel ka Virtsu)
Distributsioon: Mageia, Debian, CentOS
estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 18:04  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

eino port 443 lihtsalt ei võta toru, seega ei saa sinna ka ligi, rekursiivselt ei suunata midagi, selle kohta ütleks firefox teistsuguse teate

_________________
Image Image Image

gnoom
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 01.11.2007
Postitused: 2


blank.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 20:05  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Nagu juba mainitud, tee omal https-i jaoks vajalik port lahti, või alustuseks pane asi ilma https-ita tööle.


illukas
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 39
Liitunud: 24.10.2006
Postitused: 2036


norway.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 21:58  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

pane asi ilma https-ita tööle ja squirrelmaili pluginatest võta ssl ka maha!!!!

_________________
https://www.inlink.ee

sander85
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 34
Liitunud: 08.08.2005
Postitused: 4359
Asukoht: Tallinn (vahel ka Virtsu)
Distributsioon: Mageia, Debian, CentOS
estonia.gif
postituspostitatud: 23.05.2008, 22:04  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

illukas kirjutas:
pane asi ilma https-ita tööle ja squirrelmaili pluginatest võta ssl ka maha!!!!


pigem tuleks ikka https logide põhjal korrektselt tööle panna, mitte maha võtta seda Rolling Eyes

_________________
Image Image Image

illukas
Vana Pingviin
Vana Pingviin


Vanus: 39
Liitunud: 24.10.2006
Postitused: 2036


norway.gif
postituspostitatud: 24.05.2008, 11:24  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

vaata, kui ei tea inimese oskuse taset siis on vast lihtsam, et ta paneb asja ennist lihtsamalt tööle ja alles pärast hakkab asja keerulisemaks tegema.

Samal mõttel, et miks inimesed ei hakka ennem rattaga sõitma, kui nad õpivad käima.

Kunagi üks tark linuxi onu andis mulle selle soovituse ja see on siiani paikka pidnud ning töötab hästi. Wink

Kõigepealt ikka baassüsteem ülesse ja siis sinna igasuguseid vidinaid ja asu juurde ehitama...


lrz
Uus kasutaja
Uus kasutaja



Liitunud: 21.05.2008
Postitused: 8
Asukoht: Tallinn

estonia.gif
postituspostitatud: 24.05.2008, 14:39  postituse pealkiri:  (teema puudub)  

Tänud teile... kõik see mis te rääkisite on õige.

HTTPS on probleemiks. Nimelt ei vasta jah https - ilmselt on mul https-i installimisel mingi viga tekkinud. Seega kui squirreli pluginast secure login maha võtta siis toimibki ilusti.

Nüüd on vaja ilmselt apache-le https korralikult vaja lisada.

Tänud kõigile veelkord.


Näita (aja järgi):      
Postita uus teemaVasta teemale


Vaata järgmist teemat
Vaata eelmist teemat
Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001/7 phpBB Group