Autor |
Sõnum |
kiirtee
Pingviini aktivist
Vanus: 40
Postitused: 382
Distributsioon: Estobuntu 8.09
|
|
Tervist!
Olude sunnil, vabal tahtel ja muudel seletamatutel asjaoludel olen seadnud end seisu, kus on tarvis kasutada CAD tarkvara ja mulle tundub, et ainus tõsiseltvõetav rakendus on FreeCAD.
Eesmärk on luua CAD tarkvaraga joonised arhitektuurist (hooned ja muu säherdune) ja võimalikult elulähedane (a'la SketschUp) 3D joonis ja ideaalis BIM.
Olen siin aastate jooksul maadelnud sellega ja tundud end kui mustlane mädas, kits mitme heina kuhja vahel. Kas minna edasi sellega või pöörduda alternatiivide poole.
Pika madistamise peale olen näinud, et saab luua kolmemõõtmelist joonist, saab luua sketse. Kas ühest teist teha saab. Lihtsamal kujul saab, keerulisemal kujul muutuvad joonte omavahelised suhted nii paralleel kui mingites muudes sihtides takistuseks. Vahel on tunne, et oskamatus või teadmatus programmi seadistamisel saab kirstunaelaks operatiivmälu täis ladumisel ja sinna see töö on jälle hangunud.
Kui kellelgi on häid nippe, arusaamu, juhendeid, kuidas FreeCADiga majandada, olen üks suur kõrv ja silm.
Niipalju kui ma youtubest ja googlest vaadanud olen, tundub, et saab igasugu trikke teha. MIks ma siis siit küsin?! Jagage oma kogemust. Aitäh!
lugupidamisega
Margus Kangur
|
|
|
|
|
|
|
|
spott
Admin
Vanus: 43
Postitused: 8857
Distributsioon: Ubuntu
|
|
Kogemus - paigaldasin paar päeva tagasi, kuid ei osanud midagi teha - isegi mitte joont tõmmata Ja kuna aega nappis tõsiselt, siis jäi hetkel nii.
|
|
|
|
_________________ Tellige endale sünnipäevaks, sõbrapäevaks või muuks tähtpäevaks kingitus: Kingitused internetist - NetiKink.eu
|
|
|
|
libre
Pingviini aktivist
Postitused: 205
Distributsioon: debian
|
|
|
|
-IFFI-
Vana Pingviin
Vanus: 48
Postitused: 1411
Distributsioon: Linux MX
|
|
|
|
spott
Admin
Vanus: 43
Postitused: 8857
Distributsioon: Ubuntu
|
|
|
|
Kruusia
Pingviini aktivist
Postitused: 280
Distributsioon: Mint 18.1 Mate
|
|
on olemas ka VariCAD, mis on tšehhi päritoöu. hea toega, ja vaba variandi saab ka, kui end regada
toimib kenasti olen aastaid kasutanud, harjuma peab vaid AutoCadi kasutaja
https://www.varicad.com/en/home/
|
|
|
|
_________________ Kruusias elavad kruusid. Ehivad end rõngaste ja piltidega. Aga sisu on vedelavõitu
|
|
|
|
|