Autor |
Sõnum |
daddo
Pingviini kasutaja
Postitused: 98
Distributsioon: Ubuntu
|
|
Probleem järgmine: teine pool on mul riigiametnik ja ja töökoha poolt neil kaugjuurdepääs antud, ID-kaardiga. Ehk Windowsis on Remote Desktop klient koos ID-kaardiga.
Vaatasin, et Ubuntu Terminal Server Client tunneb küll Remote Desktop protokolli, aga smartcardi toest pole ühtki viidet. Küsimus, et kas käesoleval ajahetkel on teoreetiliselt võimalik linuxilisega ID-kaardiga kaugtöölauda kasutada või ei?
|
|
|
|
|
|
|
|
kaidokert
Uus kasutaja
Postitused: 7
|
|
hea kyss kusjuures.. kõigepealt oleks hea teada RDP protokolli versiooni, IIRC smartcardid tekkisid sinna alates versioonist 5.2
uurip
|
|
|
|
|
|
|
|
midnight
Vana Pingviin
Postitused: 733
Distributsioon: Ubuntu 8.04
|
|
UK politseijõud kasutavad VNCga smartcardi linuxis.
Meie keeles on see ikkagi id kaart.
Mina kasutan oma arvutis id kaarti ka sisse logimiseks oma arvutisse..
Kuid aru ma ei saa, miks peab windowsis id kaardiga sisse logima kui ei ole kõvakettad krüpteeritud?
|
|
|
|
|
|
|
|
daddo
Pingviini kasutaja
Postitused: 98
Distributsioon: Ubuntu
|
|
midnight kirjutas: | UK politseijõud kasutavad VNCga smartcardi linuxis.
Meie keeles on see ikkagi id kaart.
Mina kasutan oma arvutis id kaarti ka sisse logimiseks oma arvutisse..
Kuid aru ma ei saa, miks peab windowsis id kaardiga sisse logima kui ei ole kõvakettad krüpteeritud? |
No ma ei oska ühe riigiameti IT poiste motivatsiooni selles suhtes kommenteerida. Ehk pole selle köögipoolega kuidagi seotud. Lihtsalt tore oleks, kui saaks sama asja ubuntuga tööle. Samas jäi silma, et 8.04-s on ubuntus mingine remote värk välja vahetatud...
|
|
|
|
|
|
|
|
indrek56
Pingviini aktivist
Vanus: 50
Postitused: 282
Distributsioon: opensuse
|
|
midnight kirjutas: | Kuid aru ma ei saa, miks peab windowsis id kaardiga sisse logima kui ei ole kõvakettad krüpteeritud? |
Kust sa välja lugesid et ei ole krüptitud? teiseks mis puutub ketta krüpto asjasse kui jutt käib RDC'st?
|
|
|
|
|
|
|
|
imapi
Vana Pingviin
Vanus: 44
Postitused: 567
Distributsioon: Mageia Cauldron
|
|
daddo kirjutas: | Probleem järgmine: teine pool on mul riigiametnik ja ja töökoha poolt neil kaugjuurdepääs antud, ID-kaardiga. Ehk Windowsis on Remote Desktop klient koos ID-kaardiga.
Vaatasin, et Ubuntu Terminal Server Client tunneb küll Remote Desktop protokolli, aga smartcardi toest pole ühtki viidet. Küsimus, et kas käesoleval ajahetkel on teoreetiliselt võimalik linuxilisega ID-kaardiga kaugtöölauda kasutada või ei? |
Parandage mind kui ma eksin aga kas mitte "Terminal server" ei ole lahendus kus on üks keskne võimas server mille külge ühendavad ennast üle võrgu terinali kliendid. Kasutaja näeb terminalis pilti serverist ja kõik tegevused käivad serveri peal? RDC / VNC on aga vist hoopis teine teema?
|
|
|
|
|
|
|
|
priit
Vana Pingviin
Vanus: 40
Postitused: 521
Distributsioon: CentOS / OS X
|
|
imapi kirjutas: | daddo kirjutas: | Probleem järgmine: teine pool on mul riigiametnik ja ja töökoha poolt neil kaugjuurdepääs antud, ID-kaardiga. Ehk Windowsis on Remote Desktop klient koos ID-kaardiga.
Vaatasin, et Ubuntu Terminal Server Client tunneb küll Remote Desktop protokolli, aga smartcardi toest pole ühtki viidet. Küsimus, et kas käesoleval ajahetkel on teoreetiliselt võimalik linuxilisega ID-kaardiga kaugtöölauda kasutada või ei? |
Parandage mind kui ma eksin aga kas mitte "Terminal server" ei ole lahendus kus on üks keskne võimas server mille külge ühendavad ennast üle võrgu terinali kliendid. Kasutaja näeb terminalis pilti serverist ja kõik tegevused käivad serveri peal? RDC / VNC on aga vist hoopis teine teema? |
Antud juhul on ikkagi silmas peetud remote desktopi ühendust, VNC on lihtsalt tarkvaraline temrinal server.
|
|
|
|
|
|
|
|
marcus
Pingviini külastaja
Vanus: 50
Postitused: 20
Distributsioon: Uubuntu, Debian
|
|
Vanasti tuli kiipkaardi tugi rdesktop'i sisse kompileerida.
Seega laadida arvutisse algtekst ja ./configure asendada:
Kood: | ./configure --enable-smartcard |
Kasutamiseks:
Kood: | rdesktop -r scard winmasin |
Võib juhtuda, et nüüdsel ajal pole ümberkompileerimist vaja, kuid ubuntu rdesktop'i manuaal küll -r scard võtit ei tea.
PS: Mitmel inimesel on rdesktop selle tõttu ebastabiilseks läinud.
|
|
|
|
|
|
|
|
margo704
Pingviini aktivist
Postitused: 242
Distributsioon: Linux Mint 20.1
|
|
Praegu ubuntuga kaasas olev rdesktop küll smartcard-i ei toeta. Mul ütles:
"Unknown -r argument
Possible arguments are: comport, disk, lptport, printer, sound, clipboard"
Googeldades "rdesktop smartcard" lugesin kuskilt, et tuleks cvs-ist viimane rdesktopi lähtekood võtta ja see smardtcard toega ise kokku kompileerida.
|
|
|
|
|
|
|
|
merike
Pingviini aktivist
Postitused: 155
Distributsioon: Kubuntu
|
|
daddo, kas said tööle selle?
Võtsin SourceForgest 1.6.0 versiooni, läks:
Kood: | ./configure --prefix /opt/rdesktop-with-smartcard-support --enable-smartcard |
ja pärast:
Kood: | ./rdesktop -r scard server.aadress |
ning tulemuseks:
Kood: | WARNING: Not compiled with smartcard support |
???
|
|
|
|
|
|
|
|
kaugeltmaalt
Pingviini aktivist
Vanus: 44
Postitused: 122
Distributsioon: kxstudio, buntu.
|
|
Tervist.
Sarnane teema, ehk tohib siia kirjutada.
Nüüd kus ubuntus rdesktop juba smartcard toega, on mul küsimus kuidas see rdesktop mingeid serte laadima panna?
Nimelt saan ma sisse vaid juhul kui enne olen firefoxi käima tõmmanud, muidu ütleb midagi a-la, et certifikaadid not available.
|
|
|
|
|
|
|
|
|