Autor |
Sõnum |
kessu
Vana Pingviin
Vanus: 49
Postitused: 1106
Distributsioon: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
|
|
Hiire kursor kaob vahetevahel ära kui arvutit aktiivselt ei kasuta ja ta ekraani standby peale lükkab.
Uurisin veidi väljamaa keelseid lehti: saan aru, et see peaks seotud olema xorg.conf failiga, aga seda minul pole. Seda sain ka teada, et see olla juba mingi aeg tagasi linuxist eemaldatud.
Mida ma nüüd tegema siis pean? Tüütu on
|
|
|
|
_________________ Olen umbkeelne mulk ja ei saa võõrastest keeltest piisavalt aru
|
|
|
|
mihkel
Vana Pingviin
Postitused: 1284
Distributsioon: Fedora/Centos
|
|
Võiksid sellest oma distro arendajale teada anda.
Esmasel vaatlusel on internet igasugu häkke täis. Alates mplayeri käivitamisest, virtuaalteminalide vahetamisest kuni tarkvaralise hiirekursori sisselülitamiseni välja. Kuna mainisid xorg.conf-i, siis võid proovida seda faili luua ning sisuks võiks olla midagi sellist:
Kood: |
Section "Device"
Option "SWcursor" "on"
EndSection
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kessu
Vana Pingviin
|
|
Seal peab ju igast muud manti kaa kirjas olema. Lugesin selle tegemisest ... oi, see on parajalt keeruline
|
|
|
|
_________________ Olen umbkeelne mulk ja ei saa võõrastest keeltest piisavalt aru
|
|
|
|
mihkel
Vana Pingviin
|
|
Ei pea. Uued X-d toimetavad isepäi st. tuvastavad niipalju, kui võimalik automaatselt ja ainult see osa, mida nad ei suuda tuvastada, tuleb xorg.conf faili kirja panna. Näiteks minu xorg.conf näeb välja selline:
Kood: |
# RPM Fusion - nvidia-xorg.conf
#
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo"
EndSection
|
--Täiendus
Ja kui selle minimaalse konfiga pilt ette ei tule, siis sa ikka tead, kuidas toimetada?
|
|
|
|
|
|
|
|
kessu
Vana Pingviin
|
|
Aga vist peab küll: tegin selle faili ja pilti ette ei tulnud. Kust ma siis teada saan, kuidas toimetada?
Ja muud ei midagi kui see mis pildil
|
P6060002.JPG |
Kirjeldus: |
|
Failisuurus: |
100.19 kB |
Vaadatud: |
539 kord(a) |
|
|
|
|
|
|
|
|
mihkel
Vana Pingviin
|
|
Tohoh. Siis tuleb logisid uurida. Vaata /var/log kataloogi ning uuri Xorg.* failide lõppe ehk on seal midagi kirjas.
|
|
|
|
|
|
|
|
kessu
Vana Pingviin
|
|
|
|
|
|
mihkel
Vana Pingviin
|
|
Ma ei leia kumbaskist logist viiteid vigadele ega ka SWcursor-le. On need logid ikka samad, mis genereeriti peale musta ekraani (kui olid tekitanud xorg.conf faili).
Põhimõtteliselt peaksid toimetama nii:
* Tekita eelpool mainitud xorg.conf
* restart (peaks tekkima ka log fail)
* eemalda xorg.conf, restart
* nüüd võiksid Xorg.0.log(.old) failid kuhugi üles riputada.
|
|
|
|
|
|
|
|
kessu
Vana Pingviin
|
|
Ma ei teagi, kas on mingi uuendus tehtud, mis selle eemaldaks, aga kuna aega pole olnud jändamiseks ... selle aja jooksul pole ka seda kursori kadumist esinend
|
|
|
|
|
|
|
|
|