Autor |
Sõnum |
valdo
Pingviini külastaja
Vanus: 40
Postitused: 15
Distributsioon: Estobuntu 10.09
|
|
Tahaks vana kerneli eemaldada 2,6,24---,aga et kraafiliselt teha sai neid asju eemaldada YAST 2 juur kasutaja õigustes ja nii kui valin sellle yasti ,sees olles valides ükskõik mida ei ava ,lihtsalt mõttleb 5-6 sekundit j ei midag.
Ja siis selline asi kui valin comuter siis selline kiri "computer:///" ei ole kuvatav. Ja selle all Nautilusel pole võimalik "computer" asukohti käsitleda.
juba arvutit käima pannes on
C ketas on mounditud desktopil seda muud moodi ära ei saa ,kui jõuga sulgeda.
Arvuti andmed- Kernel linux 2.6.37.1-1.2 Desktop ,4Gib protsessor AMD 64x2 Dual CoreProcessor 5600+
Nvidia 8600gt kraafika
Ise olen Suset paar kuud kasutanud ja mulle meeldib.Tänud ette
:)
|
|
|
|
|
|
|
|
mihkel
Vana Pingviin
Postitused: 1284
Distributsioon: Fedora/Centos
|
|
valdo kirjutas: | Tahaks vana kerneli eemaldada 2,6,24---,aga et kraafiliselt teha sai neid asju eemaldada YAST 2 juur kasutaja õigustes ja nii kui valin sellle yasti ,sees olles valides ükskõik mida ei ava ,lihtsalt mõttleb 5-6 sekundit j ei midag.
|
Pole küll suse kasutaja, ega tea yastist mütsi ega ööd, aga google ütleb, et opensuse kasutab pakihalduseks zypperit. Seega proovi see kernel eemaldada käsurealt.
zypper se <pakinimi>
zypper re <pakinimi>
Esimene otsib pakki, mille nimi on sarnane sinu poolt antule, teine eemaldab paki
valdo kirjutas: |
Ja siis selline asi kui valin comuter siis selline kiri "computer:///" ei ole kuvatav. Ja selle all Nautilusel pole võimalik "computer" asukohti käsitleda.
|
Ei oska kommenteerida hetkel
valdo kirjutas: |
juba arvutit käima pannes on
C ketas on mounditud desktopil seda muud moodi ära ei saa ,kui jõuga sulgeda.
Arvuti andmed- Kernel linux 2.6.37.1-1.2 Desktop ,4Gib protsessor AMD 64x2 Dual CoreProcessor 5600+
Nvidia 8600gt kraafika
Ise olen Suset paar kuud kasutanud ja mulle meeldib.Tänud ette
|
Sa ei soovi, et C ketas oleks Töölaual? Selleks ava gconf-editor. Rakendused-Süsteemi tööriistad-Seadistuste redaktor või Alt+F2 ja sinna kasti gconf-editor ning navigeeri /apps/nautilus/desktop ja võta lind eest ära kirjel "volumes visible"
|
|
|
|
|
|
|
|
akbgf
Vana Pingviin
Postitused: 763
Distributsioon: OpenSUSE, Ubuntu
|
|
valdo kirjutas: | Tahaks vana kerneli eemaldada 2,6,24---,aga et kraafiliselt teha sai neid asju eemaldada YAST 2 juur kasutaja õigustes ja nii kui valin sellle yasti ,sees olles valides ükskõik mida ei ava ,lihtsalt mõttleb 5-6 sekundit j ei midag. |
Võibolla on probleem graafika kuvamises, DISPLAY- muutuja, X-le juurdepääs?
Proovi xtermis või Gnoomi (KDE?) terminalis rooduks minna ja siis tekstimoodis YAST-i (yast).
Ehk saad seal tehtud.
Tekstimoodis YAST-i saad ka konsoolilt kasutada,
ilma graafilisse moodi minemata.
|
|
|
|
|
|
|
|
valdo
Pingviini külastaja
|
|
Kernelid sain eemaldatud sellest yast tekst modes.
Ja ka -------Alt+F2 ja sinna kasti gconf-editor ning navigeeri /apps/nautilus/desktop ja võta lind eest ära kirjel "volumes visible"
oli kasu enam pole C ketast desktopil.
Võibolla on probleem graafika kuvamises, DISPLAY- muutuja, X-le juurdepääs?
Eile installisin Nvidia draiveri repo ja tundub hästi töötavat ,mu põhimäng urban töötab hästi ja ka DESKTOP EFFECTS.
|
|
|
|
|
|
|
|
akbgf
Vana Pingviin
Postitused: 763
Distributsioon: OpenSUSE, Ubuntu
|
|
valdo kirjutas: | > Võibolla on probleem graafika kuvamises, DISPLAY- muutuja, X-le juurdepääs?
Eile installisin Nvidia draiveri repo ja tundub hästi töötavat ,mu põhimäng urban töötab hästi ja ka DESKTOP EFFECTS. |
Kui oled X startinud Valdona ja root ei saa graafilisi aknaid avatud, on võimalused, et
- roodu DISPLAY-muutuja on seadistamata või osutab kuhugi mujale.
Mida ütleb rooduna käsk 'echo $DISPLAY'? Peaks olema :0.0.
- võib veel proovida käsku 'xhost +', aga hästi ei usu, et 'access control' keelaks juurdepääsu lokaalmasinast roodule.
E:
Kui graafilise YAST-i pea-aken avaneb, aga edasised sammud ei tööta,
siis on võibolla vajalikud YAST-i moodulid installeerimata. Neid on päris pikk loetelu ja need saab muidugi kõik tekstimoodis installeerida, et siis pärast graafilises moodis kasutada.
|
|
|
|
|
|
|
|
valdo
Pingviini külastaja
|
|
akbgf kirjutas: | valdo kirjutas: | > Võibolla on probleem graafika kuvamises, DISPLAY- muutuja, X-le juurdepääs?
Eile installisin Nvidia draiveri repo ja tundub hästi töötavat ,mu põhimäng urban töötab hästi ja ka DESKTOP EFFECTS. |
Kui oled X startinud Valdona ja root ei saa graafilisi aknaid avatud, on võimalused, et
- roodu DISPLAY-muutuja on seadistamata või osutab kuhugi mujale.
Mida ütleb rooduna käsk 'echo $DISPLAY'? Peaks olema :0.0.
- võib veel proovida käsku 'xhost +', aga hästi ei usu, et 'access control' keelaks juurdepääsu lokaalmasinast roodule.
E:
Kui graafilise YAST-i pea-aken avaneb, aga edasised sammud ei tööta,
siis on võibolla vajalikud YAST-i moodulid installeerimata. Neid on päris pikk loetelu ja need saab muidugi kõik tekstimoodis installeerida, et siis pärast graafilises moodis kasutada. | Proovisin neid kahte käsku
valdo@62:~/Töölaud> echo $DISPLAY
:0.0
valdo@62:~/Töölaud> xhost +
access control disabled, clients can connect from any host
Tegin huvipärast restardi ja Yast2 graafiline liides ei töötanud aga kui toksisin terminali käsu xhost + .siis sain jälle avada .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|