Autor |
Sõnum |
rimas
Pingviini külastaja
Postitused: 17
Distributsioon: Arch
|
|
Nüüd kui (Esto)buntu kasutab grub2, ei näe Mandriva teda paigaldamisel. Varem tekkis kenasti kirje ja sai valida laadimiseks. Kas oleks mingeid võimalusi asja lahendamiseks?
|
|
|
|
|
|
|
|
sander85
Vana Pingviin
Vanus: 39
Postitused: 4359
Distributsioon: Mageia, Debian, CentOS
|
|
|
|
Kanka
Pingviini kasutaja
Postitused: 79
|
|
Paned ennem Mandriva ja siis Estobuntu. Esto Grub 2 tunneb Mandriva ilmselt probleemideta ära.
Grub 2 on võimalusterohkem ja pikemas perspektiivis oleks targem ehk seda kasutada.
Vana Grub ka ei tunne EXT4 failisüsteemi, milles ka probleem ilmselt on.
|
|
|
|
|
ilmar
Pingviini kasutaja
Vanus: 59
Postitused: 41
Distributsioon: Ubuntu 10.10
|
|
Kanka kirjutas: | Paned ennem Mandriva ja siis Estobuntu. Esto Grub 2 tunneb Mandriva ilmselt probleemideta ära.
Grub 2 on võimalusterohkem ja pikemas perspektiivis oleks targem ehk seda kasutada.
Vana Grub ka ei tunne EXT4 failisüsteemi, milles ka probleem ilmselt on. |
Mul siiani grub1.5 kasutusel läpakas ja ext4 kasutusel juba üle poole aasta ja kõik toimib OK, ka xp viimase rea peal ilusti olemas Ubuntu 9.10 peale uuendades, jäi mul vana grub alles, aga tuttava läpakasse pärast kõvaketta vahetust, puhast installi plaadilt tehes paigaldati grub2 ja seal enam kernelite nimekirja ei näidata, isegi ESC ei aita. Huvitav oleks teada, kas duualboot'i puhul ikka saab valida, mida soovid käivitada või on selleks mõni nipp mida ma veel ei tea?
|
|
|
|
_________________ Ilmar
https://www.dropbox.com/referrals/NTM2MDA2MTI5
|
|
|
|
Kanka
Pingviini kasutaja
|
|
Täiesti igatpidi dualbooditav. Võibolla mingil kahtlasel põhjusel arvas, et sa ei taha teisi süsteeme kasutada või lihtsalt ei tundnud teisi ära.
Kui õigesti mäletan siis GRUB2 puhul ei too valikut esile mitte Esc vaid Shift.
Eks uus asi tahab ikka silumist saada natuke.
Grub2-st põhjalik jutt:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275
|
|
|
|
|
|
|
|
ilmar
Pingviini kasutaja
Vanus: 59
Postitused: 41
Distributsioon: Ubuntu 10.10
|
|
Kanka kirjutas: | Täiesti igatpidi dualbooditav. Võibolla mingil kahtlasel põhjusel arvas, et sa ei taha teisi süsteeme kasutada või lihtsalt ei tundnud teisi ära.
Kui õigesti mäletan siis GRUB2 puhul ei too valikut esile mitte Esc vaid Shift.
Eks uus asi tahab ikka silumist saada natuke.
Grub2-st põhjalik jutt:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1195275 |
Eks ma varsti saan siis seda Shift klahvi katsetada, sain jälle targemaks
|
|
|
|
_________________ Ilmar
https://www.dropbox.com/referrals/NTM2MDA2MTI5
|
|
|
|
rimas
Pingviini külastaja
|
|
sander85 antud lingi järgi talitades saab esto laadima, tuleb käivituskuva, aga pärast seda on must ekraan.
Kahjuks ei tööta ka variant Mandriva esimesena paigaldada. Estobuntu paneb Mandriva küll menüüsse, aga seda valides tuleb mingi veateade. Ei mäleta enam, mis see oli.
|
|
|
|
|
|
|
|
illukas
Vana Pingviin
Vanus: 44
Postitused: 2036
|
|
keegi ei keela sul 1. seeria grubi kasutada, mul töötab siiamaani igatahes, mulle ei meeldi ka grub2
|
|
|
|
|
|
|
|
wk
Vana Pingviin
Postitused: 1133
Distributsioon: Debian, Kubuntu
|
|
illukas kirjutas: | mulle ei meeldi ka grub2 |
Lugesin sissejuhatust grub2 ja kirusin, näiteid:
* häälestus on paisatud laiali mitme eri faili vahel
* on tagasi mindud lilo aegadesse ja muudatuste jõustamiseks on vaja eraldi käsk käivitada (grub-update). Ses mõttes veel ikka eriti õnnetu mõte, et varem võis grubi häälestust muuta suvalises OSis olles (n: mälupulgal fatil olev grub) ilma eritarkvarata ja mõtlemata, kuidas see grubi uuendamine välisel andmekandjal käima peaks...
* varem oli häälestus failis menu.lst, mis on esmakordsel/harval kokkupuutel ebaintuiivne; nüüd muudeti asja, aga... täiesti võrreldavalt arusaamatult: uus häälestusfail on grub.conf, mida ei tohiks käsitsi muuta.
Positiivsest küljest on ellu viidud üks minu unistus: grub2 oskab üles buutida ISO-tõmmise.
|
|
|
|
_________________ Kõike hääd,
WK
|
|
|
|
Kanka
Pingviini kasutaja
|
|
Teisest operastioonisüsteemist grubi muutmine, nt. Live CD-lt, käiks läbi mountimise, muudatuste tegemise ja grub-update käsu. Pole ka eriti keeruline.
|
|
|
|
|
wk
Vana Pingviin
Postitused: 1133
Distributsioon: Debian, Kubuntu
|
|
Kanka kirjutas: | Teisest operastioonisüsteemist grubi muutmine, nt. Live CD-lt, käiks läbi mountimise, muudatuste tegemise ja grub-update käsu. Pole ka eriti keeruline. | Rõõm on minu poolel, kui see pole kellegi teise jaoks keerulisem, kui varem ainult ühe tekstifaili muutmine. Näiteks suvalises arvutis Wini all peab selleks grub käepärast olema jne. Minu jaoks on hää näide asjade keerukamaks muutumisest see, et õige käsk on "update-grub", aga nii mina kui Sina ajasime käsugi sassi
|
|
|
|
_________________ Kõike hääd,
WK
|
|
|
|
-ordi-
Vana Pingviin
Vanus: 32
Postitused: 821
Distributsioon: GNU/Linux
|
|
rimas kirjutas: | sander85 antud lingi järgi talitades saab esto laadima, tuleb käivituskuva, aga pärast seda on must ekraan.
Kahjuks ei tööta ka variant Mandriva esimesena paigaldada. Estobuntu paneb Mandriva küll menüüsse, aga seda valides tuleb mingi veateade. Ei mäleta enam, mis see oli. |
Kui esmalt paigaldada Mandriva ja siis Estobuntu 9.10, siis küll Mandriva tuntakse ära ja lisatakse edukalt ka grubi, samas on seal väike kala sees. Error mida kuvatakse on arvatavasti selline "No such partition".
Siis tuleks uurida seda faili:
/boot/grub/grub.cfg
ning vaadata, ega sealt sellist rida ei leidu, seal kus on Mandriva kernelite loetelu, näiteks:
Kood: | initrd (hd0,4) /boot/initrd.img-2.6.31-16-generic |
Sealt tuleb see (hd0,4) ära koristada:
Kood: | initrd /boot/initrd.img-2.6.31-16-generic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rimas
Pingviini külastaja
|
|
Sain korda!
Ordi õpetusest jagasin lõpuks vaadata grub.cfg. Sealt siis sain õiged asjad, mida panna menu.lst faili.
Nüüd buutis kenasti Estobuntusse. Uuendasin Estobuntu, sellega kirjutas alglaaduri üle.
Peale taaskäivitamist oli jälle Esto Grub 2 ees, ja sealt Mandriva valides tuli "No such partition".
Estobuntus siis talitasin Ordi juhatuse järgi ja nüüd buudib ka Mandrivasse.
Tänud! Sain targemaks.
|
|
|
|
|
|
|
|
illukas
Vana Pingviin
Vanus: 44
Postitused: 2036
|
|
grub2 GENEREERIB ise uuesti selle grub.cfg faili, menu.lst fail on lihtsalt link sellele..
Sa VÕID seal muudatusi teha kuid IGA KORD kui grubi uuendatakse lendavad sinu uuendused tuulde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|