Autor |
Sõnum |
eric
Pingviini külastaja
Postitused: 34
Distributsioon: Ubuntu 9.10
|
|
soovisin täna kl. pool 12 paiku minna TTÜ kodulehele.
tippides brauseri aadressiribale 'http://www.ttu.ee' avanes alljärgnev pilt:
(vt. ekraanikoopiat aadressil http://pingviin.org/album_showpage.php?pic_id=349 )
minu teada kasutab TTÜ "ühe väga suure ja tuntud firma üliturvalisi servereid" ...
no comments ...
ps. praeguseks on TTÜ kodulehekülg taastatud
|
|
|
|
|
|
|
|
imre
Vana Pingviin
Postitused: 2648
Distributsioon: Ubuntu
|
|
Mis firmast siis jutt käib.
Mina ei suuda ühegi firmaga nende MX ja A kirjete asukohta tuvastada.
|
|
|
|
_________________ Enne teema püstitamist kasutage OTSINGUT
Küsi targalt: Infot siit!
Kui aru ei saa, siis küsi.
|
|
|
|
eric
Pingviini külastaja
|
|
ttü raamatukogundus ja vist ka meilindus töötab windooz-serveritel. (millegipärast) oletan, et ka nende veebiserverid jooksevad win-tarkvaral.
postitasin ekraanipildi seepärast, et tundus koomiline/veider, et ülikool, mis koolitab it (tipp)spetsialiste ja kus on suur it-osakond ja suured it-ressursid, on oma veebipeavärava turvalisusele nii vähe tähelepanu pöörand.
mu varasemad ttü it-saamatusega seotud kogemused on johtund nende meiliserverite ja raamatukogu andmebaaside/serverite suhteliselt sagedasest "maasolekust". täna, nagu näha, tuli "tort otse näkku".
ps. pole vist mõtet mainida, millist op-süsteemi "kasutab" 99% ttü lauaarvuteist?
|
|
|
|
|
|
|
|
sander85
Vana Pingviin
Vanus: 39
Postitused: 4359
Distributsioon: Mageia, Debian, CentOS
|
|
noh, vähemalt nende avalehe all jookseb veebiserver jookseb apachel, siiski ei tähenda see seda, et kui süsteem all on turvaline, siis võib veebilehe sinna otsa ebaturvaliselt ehitada.. aga ehk nad õpivad antud veast, paras ämber igatahes
|
|
|
|
|
DaStoned
Pingviini aktivist
Vanus: 43
Postitused: 392
Distributsioon: Debian
|
|
TTÜ-s on peamiselt Sun serverid. Mis ei tähenda sittagi. Nagu sander85 ütles - defacing käib tavaliselt veebirakenduse, mitte opsüsteemi kaudu.
|
|
|
|
_________________ When the shit hits the fan, keep your mouth shut!
|
|
|
|
eric
Pingviini külastaja
|
|
tänan täpsustava info eest! ja ... vabandan, et võhiklikkusest esimese asjana windoozat lahmima hakkasin.
teema lõpetuseks: ega täna kl. 11:36 esitletud 'www.ttu.ee' avalehe kujundus ju teab-mis-hull polndki - sõnum lihtne ja selge ning vorm ka diskreetselt napp - mustad tähed valgel taustal. etem igatahes kui see pronksist käkerdis, mis ttü peahoone ette hiljuti püsti on pandi.
|
|
|
|
|
|
|
|
olavsu1
Vana Pingviin
Vanus: 48
Postitused: 923
Distributsioon: ubuntu, mandriva
|
|
_________________ olen Troll ja ootan pingviin.org konto sulgemist.
|
|
|
|
|