Autor |
Sõnum |
spott
Admin
Vanus: 43
Postitused: 8857
Distributsioon: Ubuntu
|
|
Vastavalt uudisele korraldan ka Pingviini Webis vastava küsitluse, mille eesmärgiks on kindlaks teha, mida peetakse kõige tähtsamaks mitte vabavaraliseks/avatud lähtekoodiga rakenduseks, mida Linuxis kasutatakse. Küsitluse küsimused on võetud OSNewsi lehelt.
Käesolev küsitlus on natuke lühendatud.
Meeldetuletuseks veel vastajatele - tegu siis mitte avatud lähtekoodiga või mitte tasuta rakendustega.
|
|
|
|
|
|
|
|
sander85
Vana Pingviin
Vanus: 39
Postitused: 4359
Distributsioon: Mageia, Debian, CentOS
|
|
loomulikult igasugused driverid ja firmware, olgu siis nii kinnise koodiga tahes, kuida paratamatult on parem kui asi on spetsiaalselt linuxi jaox ja otse tootja poolt loodud, kes oma toodetavat riistvara kõige enam tunneb.. wifi, erinevate kaartide lugejad, printerid jne jne
|
|
|
|
|
HoHo
Vana Pingviin
Postitused: 527
Distributsioon: Gentoo
|
|
Siin nimekirjas olevaist asjadest kasutan ainult video draivereid, Sun'i Javat, Cedegat ning mõningaid koodekeid.
Samas peaks koodekid olema valdavalt vabavaralised ning Java on kohe-kohe saamas vabavaraliseks.
Minule isiklikult pakuvad vast kõige enam huvi siiski kõikvõimalikud draiverid. Cedegale pakub Wine juba suht kõva konkurentsi ning ma ei imestaks kui mõne koha pealt lähiaastail mööda minnakse
|
|
|
|
|
|
|
|
spott
Admin
Vanus: 43
Postitused: 8857
Distributsioon: Ubuntu
|
|
Mina valisin igatahes Adobe. Draiverid on suuremalt jaolt Open Source mul nii kui nii, multimeedia - ogg käib kah, kui vaja. Java - niikuinii muutub varsti Open Sourceks ja nii väga tast puudust ka ei tunne. Ja ka muud asjad on sellised, et vahest ehk ka kasutan, kuid kui poleks - nu siis poleks ka hullu.
|
|
|
|
_________________ Tellige endale sünnipäevaks, sõbrapäevaks või muuks tähtpäevaks kingitus: Kingitused internetist - NetiKink.eu
|
|
|
|
commodore
Vana Pingviin
Vanus: 37
Postitused: 745
|
|
Viimati muutis commodore 16.08.2015, 15:45; muudetud 1 kord
|
|
|
|
estysoft
Pingviini aktivist
Postitused: 130
|
|
kas nVidia-ATi driverid on suletud koodiga ??
Ma olen korra nVidia draiverit kasutanud
lasin installeril automaatselt paigaldada
ja midagi ta seal kokku kloppis aga võibolla oli see ainult tuum
ma ei mäleta enam?
|
|
|
|
|
|
|
|