Hästi toimiv ID kaardi lugeja

0 häält
630 vaatamist
Just ostsin USB kaardilugeja ja võta näpust, kuigi mingi andmevahetus kaardiga toimub siis ID kaardi jaoks sellest ei piisa,  qdigidoc4 väidab, et kaarti lugejas pole. Niisiis, ehk oskab keegi soovitada milline USB kaardilugeja toimib kindla peale?
avatar küsitud 16. okt 2021 kategoorias Riistvara - Segfault (0 punkti)

1 vastus

0 häält
Mul on OMNIKEY 1021, senini probleeme pole eriti olnud. Mõned korrad varemalt on olnud, et ei taha mingil põhjusel kaarti lugeda, siis korraks USB-st välja ja tagasi. Viimasel ajal pole seda nagu esinenud, kas sõltus OS-ist või kaardist või ID-kaardi tarkvarast, ei tea. Nii palju on ID-kaartidel vahet, et aasta tagasi saadud kaarti loeb tunduvalt kiiremini, kui eelmist kaarti.
vastatud 16. okt 2021 - tonks (1 punkt)
Tänud! Vaatasin amazon.com, neil on mudelid OMNIKEY 3021 ja 3121. Viimasel on isegi pildil Eesti ID kaart sisestatud! Samuti on Linux nimetatud "supported". Ostsin ära ... nende "free shipping" tähendab, et tuleb nädal aega oodata ... Eks kui kohale jõuab, siis annan teada kas töötab.
Võin kinnitada, et OMNIKEY 3121 töötab suurepäraselt. Seadistasin oma arvuti nii, et kui kaardlilugeja on ühendatud siis pcscd stardib automaatselt.
...