Ununenud parooliga irdketta failidele ligipääsemine

0 häält
614 vaatamist
Idrkettale BUFFALO-MiniStation sai mõned aastad tagasi Win Vista keskkonnas peale pandud parool. Nüüdseks Vista ammu utiliseeritud, irdketta parool ununenud. Manualis räägitakse vaid uue irdketta seadistamisest koos irdketta formeerimisega, ununenud parooli taastamisest pole sõnagi.  Win 10 ei näita irdketast, küll aga näitab Debian aga Debian ei luba ka midagi rohkemat. Internetis räägitakse vaid sellest kuidas paroole peale panna aga ei räägita sõnagi sellest kuidas saaks niisuguse irdketta arvutis tuvastada (et Win arvuti näeks teda) ja kuidas saaks võimalikke paroole (midagi ehk tuleb meelde) sisestades irdketta failidele ligi. Irdkettal terve raamatupidamine aastatest 2007-2012. Olevat mingid firmad mis niisuguse probleemiga tegelevad aga see töö olevat ääretult kallis. Kes keegi oskab midagi tarka soovitada või mingile vajalikule lingile juhatada?

e-mail: jyri@grauberg.eu

Tänud ette ja olge terved!
avatar küsitud 16. mai 2021 kategoorias Tarkvara - oswald (0 punkti)
Irdketas, ehk tavaline USB väline ketas. Kuhu täpsemalt see parool peale pandi?
Kas ketas sai krüpteeritud, Bitlockeriga? Kas Debiani all ühendatakse ketas ära, aga faile ei näidata?
Tavaline Buffalo USB irdketas. Ketast ostes oli kaasas manual mille järgi sai irdketas formeeritud ja ketasse sisenemiseks pandud peale parool. Arvuti ekraanile tekkis kaks ikooni - Lock file ja Unlock file. Unlokile klikkides avanes aknakene kuhu tuli tippida parool ja ekraanile tulid irdkettal olevad failid. Bitlocerioga polnud tegemist. See oli Buffalo enda programm. Värk toimis Win Vistaga. Nüüd Win 10 annab ekraanile Unlock file ikooni aga sellele klikkides ei ilmu vajalikku akent kuhu sisestada parool. Win 10 ei näita irdketta olemasolu. Debian näitas irdketta ikooni aga rohkem mitte midagi. Minu mõistus on hetkel otsas....
Spekuleerin, et Linuxil pole sellega midagi pistmist. Kui sa Windowsi all Buffalo tarkvaraga seda ketast krüptisid, siis kardetavasti ei aita miski muu peale selle sama Buffalo tarkvara seda nüüd lahti võtta. Seega aja Windows käima (siinkohal eeldan et see on ainult Windowsiga ühilduv), sea sammud Buffalo veebilehele ja sikuta see alla. Teiseks, kui ketas on parooliga krüptitud, siis peab see parool meelde tulema.
Tänan! Kahjuks võimaldab selle irdkettaga koos olnud tarkvara vaid uue ketta formeerimist ja parooli paigaldamist. Programm ei võimalda ilma ketta formeerimiseta midagi muud teha ja ketta formeerimine on välistatud. Ei suuda välja mõelda mis nipiga saaks sundida Windowsi seda ketast tuvastama. Debian näitab ketta olemasolu aga ma ei oska kettale "ligi" saada.  Mul on millegipärast mingi lootus Debianiga asi korda ajada. Sellepärast Pingviinis probeemi tõstatasingi.
Kui see on mingi Buffalo poolt välja töötatud proprietary lahendus, siis on su ainuke võimalus Buffalo. Küsi nende kasutajatoelt.

Küsimusele vastamiseks logi sisse või registreeru.

...